Gunitas Krilovas interesantajā romāna “Driftā tikai lēdijas” attēlotās enerģiskās jaunās sievietes cītīgi strādā algotā darbā un, tāpat kā daudzas no mums, vēl arī nenogurstoši veic savu mājas soli: rūpējas par vīru un bērniem. Vakarā, bērnus nolikusi gulēt, Sintija apcer darāmos darbus: vēl jānomazgā trauki, puikam līdzņemšanai uz skolu būtu jāizcep cepumi – “launagā tie noder.” (145. lpp.)

Izbaudi…
“Brīvdienās Sintija ciemojās pie vecākiem, salasīja plūmes, bet laika izvārīt nebija. Kā jau parasti. Tā. Ir jau pusdesmit. Ko no visiem plānotajiem darbiem mēģināt paveikt jau šovakar?”
No iecerētā plūmju ievārījuma vārīšanas vīrs Sintiju atrunā: “Kādas vēl plūmes! Liecies mierā! Nopirksi ievārījumu veikalā. Mēs taču visas tās zaptes nespējam apēst.” (146.l pp.)

Bet, ko darīt ar salasītajām plūmēm, ja ievārījumu nolem nevārīt? Var noēst tāpat, kā to izlemj Sintija romānā. Bet, manuprāt, labs variants ir izcept Plūmju drupačkūku. Tas ir pavisam vienkārši, ātri un garšo arī labi.
Plūmju drupačkūka (drumstalkūka)
Sastāvdaļas:
apmēram 6-8 plūmes (lielas)
1 persiks (der arī nektarīns)
100 g sviests
80 g cukurs
170 g milti
1 šķipsna kanēlis (vispār jau pēc garšas)




- Plūmes un persiku ( vai nektarīnu) sagriež mazos gabaliņos un liek cepamveidnē.
- Drupačām – sviestu, cukuru, miltus un kanēļi sastrādā drūpošā masā (drumstalās). Nu to pārbirdina pāri veidnē ieliktajiem augļiem un cep 180 grādu karstumā apmēram 25 – 30 minūtes.

Lai izdodas un labi garšo!