Ķirbju kūciņa rudenīgajam Helovīna laikam

Rudens ir mistikas un noslēpumainības pilns, kad pati daba, apkārtējie priekšmeti un lietas kļūst miglaināki un ne tik labi saskatāmi. Manuprāt, pasaule kļūst visai neparasta un noslēpumaina. Koki ar lapām un bez lapām, sniedziņš, migla, tumsa… Helovīna laikā goda vietā tiek celts ķirbis. Varbūt tas tāpēc, ka dārzā, manuprāt, tieši ķirbis spēj uzburt visai īpatnēju un interesantu pasauli? img_6042Šādās noskaņās  grāmatas “Kurzemes vilkaču nostāsti” Instagram postam šogad izmantoju nevis ķirbja laterniņas, bet gan gardo Ķirbja kūciņu.  Lūk, arī tās recepte.

Smilšu mīkla (groziņam)

100 g sviests

50 g cukurs

1 ola

1 šķipsna sāls

150 g speltas kviešu milti (ja tādu nav, izmantojami arī parastie kviešu milti).  Visus produktus samīca viendabīgā mīklā. Mīklu saveļ bumbā un ieliek uz kādu stundu ledusskapī atvēsināties.

 

 

Ķirbja krēms (pildījums)

300 g ķirbis. Nomizo, sagriež gabaliņos, liek verdošā ūdenī un vāra kādas astoņas minūtes. Ūdeni nolej, bet ķirbi saspaida putriņā. Atdzesē!

 

 

1/2 glāze saldais krējums

1 ola

80 g cukurs

10 g milti

 

 

vaniļa vai vaniļas pasta

1 šķipsna kanēlis un rīvēts muskatrieksts (man patīk šīs garšvielas, tāpēc lieku klāt 1/2 tējkaroti kanēļa un sarīvēju pusi no muskatrieksta)

1 šķipsna sāls. Visu samaisa (sakuļ) smaržīgā un garšīgā viendabīgā masā.

img_6018

Kūku formiņas dibenu un malas izklāj ar smilšu mīklu. Iznāk mīklas goziņš. Pamatni sadursta ar dakšiņu. Mīklas groziņā ielej ķirbja krēma masu.

 

 

Cep 220 grādu temperatūrā 15 minūtes. Tad cepšanas temperatūru samazina uz 180 grādiem un cep vēl 20-30 minūtes (jeb tik ilgi, lai pildījums pa formiņu neskalojas).

 

 

Produktu daudzums paredzēts četriem mazās tartes (14 cm) trauciņiem. Turklāt šīs kūciņas vismaz dažas dienas var uzglabāt ledusskapī.

img_6044

Lai izdodas un labi garšo! Un lai skaists rudens!

Viena doma par “Ķirbju kūciņa rudenīgajam Helovīna laikam

Komentēt