Krāju dažādas grāmatas, tai skaitā pavārgrāmatas, lai gan ik pa laikam kādas arī pārdodu. Visu pasauli pārstāvošu pavārgrāmatu kolekcijas man, protams, nav. Esmu jau rakstījusi, ka vecas pavārgrāmatas glabā tradicionālas receptes, kurās nereti ieskatos. Tomēr vecās pavārgrāmatas, kas ir manā plauktā, varu šķirstīt, cik vien ilgi gribu – neko jaunu un nebijušu tur neatradīšu. Tāpēc, ja gribas pagatavot un pagaršot kaut ko īpašu, tādu, ko vecmāmiņa neprata gatavot, ir jāmeklē citi informācijas avoti. Nu, piedodiet, manās mīļās grāmatiņas! Šoreiz – šveiciešu blogeres Azras recepte (Azras blogs pieejams šeit: www.kitchen-love.ch/).
Popovers (no angļu popover) ir garšīgs, oriģināls un vienkārši pagatavojams. Turklāt no visparastākajiem produktiem to var pagatavot katrs, kurš prot izcept omleti. Vajag tikai mafinu formu.
Sastāvdaļas un gatavošana (iznāk pieci popoveri)
10 g mīksts sviests
1 ola
125 g piens
1 šķipsna sāls. Visu saputo ar visparastāko dakšiņu, ja pie rokas nav putojamās lāpstiņas.
60 g milti – pieber klāt un sakuļ mīklā, lai nebūtu kunkuļu.
Krāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Mafinu formas piecās muldiņās ielej katrā pa vienai tējkarotei eļlas. Liek krāsnī, karsē 5 minūtes.
Formu izņem, katru mazo muldiņu veikli piepilda ar mīklu līdz 2/3.
200 grādu temperatūrā cep 15 minūtes, tad karstumu samazina līdz 175 grādiem un cep vēl 10 minūtes. Cepšanas laikā krāsni virināt nedrīkst, jo tad popoveri var saplakt.
Lai labi garšo!